Големите малки неща, които срещаме

↓ - j | ↑ - k · Feeds

Пиша тази тема, защото след търсене в българския интернет не можах да намеря смислено и практично решение на проблема „Пране на вертикални щори“. Попаднах на няколко теми, в които авторите са направили доста експерименти и времето за пране на щорите варира до няколко часа за 20 елемента.

Какво направихме с нашите:

Откачихме лентите от релсите и ги навихме на ролца, не много стегнати, като всяко ролце го хванахме с ластик за да не се развие. След което пъхнахме всички ролца в един плик от възглавница, като го завързахме за да не ни избягат ролцата.

Целия пакет се пъха в пералнята на възможно най-ниска температура, ако имате режим ръчно пране, ползвайте него.

В момента още е вътре, ще видим какво ще излезе…

Получи се, само една-две се разнищиха с по един конец, но ножицата реши много бързо проблема. Необходимо е да ги поставите обратно във висящо полужение независимо, че са мокрички. Ако ги поставите на простира ще изсухнат в неправилна форма.

 1. Платовете за вертикални щори се дялят от производителите на 3 вида според начина на пране:
  1. Неперими.
  2. Перими на ръка.
  3. Машинно перими.

  Първите не бива да се перат или мокрят поради причина най-често че имат накакво покритие, което би паднало или защото би се променила структурат на плата при намокряне.
  Тези които се перат на ръка можете да ги мокрите и къпете, но проблема който би се получил с тях е че ако ги пуснете в пералнята е възможно да се намачка и разнищят повечко.
  Машинноперимите текстили са по-меки в сравнение с тези които не се перат и ако се пречупят в пералнята те се изправят и не им личи.
  Всички платове са съпроводени с инструкция за пране и ако знете от кой тип е вашия плат можете да се обърнете към компетентен дилър на щори за да ви консултира.
  За повече информация относно почистването може да посетите нашия сайт: http://www.щори-варна.com.

Коментирай